joi, 13 iunie 2024

Cele PATRU invataturi predate de cei mai mari maestri spirituali ai lumii

 

Atunci cand privim catre cei care au inspirat si au influentat omenirea de-a lungul mileniilor, ne reintoarcem la marii lideri ai lumii care au oferit o claritate si o intelepciune asupra a ceea ce inseamna cu adevarat sa fii om. Acesti profeti, intelepti si maestri nu au incercat niciodata sa fie simboluri religioase. Multi dintre acestia au dorit sa ne impartaseasca cateva dintre revelatiile pe care le-au avut in incercarea de a produce o trezire interioara in oamenii de pretutindeni.

Atunci cand analizam invataturile acestor maestri descoperim existenta unor dialoguri, ideologii si filosofii asemanatoare despre viata. In timp ce mesajele sunt comunicate in mod diferit, principile care stau la baza invataturilor sunt similare.

De la Buddha care ne-a invatat despre suferinta si despre importanta vietii traite pe muchia momentului prezent, la Mohammed, care ne-a invatat sa-i slujim si sa avem compasiune fata de ceilalti, la Lao Tzu, care a inteles adevarata natura a simplitatii si a complexitatea acesteia, la Gandhi, un porumbel al pacii si pana la Dala Lama, un practicant al tolerantei, iubirii si fericirii, exista o tema fundamentala impartasita de toti acesti mari maestri, aceasta fiind dragostea si iubirea de semeni.

Acestea sunt cele PATRU invataturi oferite de toti marii maestri spirituali – Buddha, Mohammed, Lao Tzu, Ghandi, Dalai Lama

    1. Traieste in momentul prezent – Prezenta

Dintr-o parabola Zen. Un om calatorind pe un camp intalneste un tigru. Omul fuge, dar tigrul alearga dupa el. Ajungand aproape de o prapastie se prinde cu mana de o vita salbatica si ramane agatat de aceasta deasupra prapastiei. Tigrul il adulmeca de sus. Inspaimantat, omul nostru priveste in jos, acolo unde un alt tigru asteapta sa-l manance. Doar vita salbatica este cea care-l sustine. Doi soricei, unul alb si unul negru, incetul cu incetul incep sa roada din vita salbatica. Omul nostru vede o capsuna delicioasa langa el. Apucand capsuna cu o mana si tinandu-se de vita cu cealalta, cade in prapastie in timp ce mananca delicioasa capsuna. Ce dulce a fost acea capsuna in timpul caderii sale. Acesta este adevaratul non-atasament si adevarata viata traita in prezent.

Intelepciunea stie ca nu exista nimic altceva in afara momentului prezent. Intelepciunea intelege ca nu are sens sa fim atasati de ceva anume. Cat de des traim pentru a ajunge sa traim o alta experienta sau pentru un alt moment? Asta au incercat toti acesti mestri sa ne invete, sa traim in prezent, plini de compasiune si de recunostinta, chiar si pentru acea pe capsuna pe care o gustam in timp ce ne asteptam sfarsitul. Fiecare dintre noi putem trai realitatea maestriei doar in momentul prezent, deoarece aceasta nu exista nici in trecut si nici in viitor. Putem trai experienta iubirii, compasiunii si a recunostintei doar in acest moment. Orice altceva este o iluzie.

    2. Simplitatea si non-atasamentul

Simplitatea este o alta cheie a maiestriei. Simplitatea este o stare de spirit si un fel de a fi, nu un stil de viata. Simplitatea este un mod de a gandi, un mod de a privi lucrurile, o mod de a te exprima si un mod de a face lucrurile. Toti maestrii spirituali au inteles la un moment dat faptul ca multumirea si fericirea este un produs al simplitatii si al non-materialismului. Profetul Mahomed  a fost cel care a explicat cum avutia duce la hedonism si cum hedonismul duce la o viata condusa de dorinte. Buddha a reununtat la materialism si i-a asemanat pe cei care alearga dupa faima, avere sau alte dorinte conduse de ego, cu “un copil care linge mierea de pe lama unui cutit. In timp ce gusta dulceata mierii, copilul risca sa-si raneasca limba”.

De-a lungul timpului au exista foarte multi invatatori care ne-au comunicat importanta unei vieti simple, non-materiale. De ce ignoram astfel de sfaturi? Oare stim mai multe decat acesti mari intelepti? Am descoperit pana acum elixirul vietii in aceasta societate de consum in care traim? Marii maestrii ne spun ca traim intr-o iluzie in cazul in care credem ca putem sa traim o viata fericita bazata pe fericirea exterioara. Este necesar sa privim in interiorul nostru pentru a intra in contact cu realitatea noastra interioara. Este necesar sa ne reevaluam propritatile si adevaratele scopuri ale vietii noastre.

    3. Compasiunea si recunostinta

Pentru a ne arata compasiunea fata de cei din jurul nostru este necesar sa ne exprimam empatia si sa sa suferim impreuna cu acestia. In forma lor cea mai inalta, compasiunea si recunostinta sunt realizarea potrivit careia nu exista nici o separare intre tine si cei din jurul tau. Marii intelepti privesc iubirea si compasiunea ca fiind calitati care pot fi  dezvoltate, acesta fiind adevaratul nostru scop pentru care ne aflam aici.

    4. Maiestria este claritate

Fiecare dintre noi am trait momente in care totul pare atat de clar. Apoi,  la fel de repede precum si-a facut aparitia, aceasta claritate a disparut in eter lasandu-ne sa ne intrebam cum putem face ca aceasta stare sa fie una permanenta. Maestrii sunt foarte clari si de neclintit in angajamentul lor fata de o filosofie de viata. Cu aceasta claritate isi face aparitia o putere si o libertate incredibila. De cele mai multe ori, aceasta claritate ne ocoleste datorita alegerilor total opuse pe care le facem in viata de zi cu zi.

Sursa : internet.

marți, 4 iunie 2024

ȘCOALA SPIRITUALĂ SOLARIANĂ – NIVELUL I GRADUL I - fragment.

        Expun mai jos un fragment din cursul de gradul 1 al Școlii Spirituale Zamolxiene/ Solariene, prin care vă provoc să doriți a afla mai multe participând la cursul meu.

ȘCOALA SPIRITUALĂ SOLARIANĂ – NIVELUL I GRADUL I

 

BAZA ȘCOLII SPIRITUALE SOLARIENE

 

" Baza școlii spirituale solariene este aceeași ca la școala spirituală zamolxiană (reprezentată de sanctuarul mic de calcar).

Coloanele sunt primele trei „materii” din şcoala zamolxiană. Coloana din stânga reprezintă disciplina, cea din dreapta virtuţile, iar coloana din mijloc obiectivele.

 

Disciplina

Obiectivele

Virtuțile

Ascultarea

Pacea

Iubirea

Studiul

Dreptatea

Voința

Hărnicia

Adevărul

Curajul

Cumpătarea

Unitatea

Răbdarea

Perseverența

Progresul

Modestia

 

Aceste 15 principii reprezentau lucrul cel mai de preț din spiritualitatea zamolxiană. Prin ele se formează un caracter puternic, echilibrat, sănătos, și care este în perfectă rezonanță cu legile universale. Totul pleacă de aici, de la aceste 15 principii, și totul se va întoarce aici.

În munca lor, discipolii și învățătorii nu aveau voie să încalce aceste principii, indiferent de situația cu care se întâlneau. Acestea erau respectate cu sfințenie!

La fel și în ziua de azi, aceste principii, datorită caracterului lor atemporal, reprezintă baza noii spiritualități. Nu se bazează pe nicio doctrină partinică, pe niciun personaj charismatic, pe nicio platformă politică, pe nicio filozofie sau religie. Aceste principii nu pot fi în conflict cu nicio altă formă de spiritualitate sau religie. Sunt valabile în orice colț al lumii, la orice popor, indiferent de tradiție.

Fără ca aceste principii să fie bine integrate în viața noastră nu se poate merge pe explorarea arborelui sacru (reprezentată de sanctuarul mare de calcar). Nu este o schimbare ușoară, având în vedere că viața noastră a fost condusă de un sistem dual de valori, care punea preț pe putere, bogăție, faimă, titluri etc. "

 

 

Ceea ce cred eu că este important legat de acest curs este că se pune accentul pe partea de aplicare practică a exercițiilor descrisă și explicate în curs, practica fiind partea de integrare a teoriei care îl ajută pe cursant să facă un pas înainte pe drumul dezvoltării și creșterii sale.

 

 

luni, 3 iunie 2024

MOŞTENIREA ATLANTĂ - FIII LEGII LUI UNU - Iniţiere in şcoala spirituală zamolxiană

 

MOŞTENIREA ATLANTĂ - FIII LEGII LUI UNU

Iniţiere in şcoala spirituală zamolxiană

Nivelul 1, Gradul 1

Teorie:
Iniţierea programului evolutiv. Schimbări pe trup-minte-suflet
Prezentarea circuitului anahatei planetare:
 - zone de o foarte mare importanţă din punct de vedere energetic şi spiritual
 - oraşe implicate
 - puncte sacre
Corpul psihomental reactiv:
 - structura scheletală
 - blocaje mentale, tipare mentale
 - dinamica mentală
Bazele şcolii zamolxiene:
 - disciplina
 - cultivarea virtuţilor
 - obiectivele
Corpuri subtile:
 - corpul fizic
 - corpul energetic
 - corpul emoţional (astral)
 - corpul mental
 - corpul spiritual
Prezentarea celor 12 centri energetici (chakre) principali
Practică (iniţieri):
 - activarea centrilor energetici din tălpi
 - activarea centrilor energetici din palme
Practică (tehnici de lucru):
 - Energizarea, purificarea şi armonizarea chakrelor
 - Tehnici energetice dacice – nivel 1
 - Tehnica egipteană de armonizare şi protecţie
 - Tehnici de purificare pentru corpul psihoemotional
 

Cursul are doua părți. Prima parte este interactivă și informativă. Se va forma un câmp energetic colectiv, care va facilita schimbul de energii, informații și chiar vibrații; este o parte foarte importantă, care pregătește inițierea.

Partea a doua va fi consacrată inițierilor, unde voi lucra cu fiecare în parte circa 10 minute (include purificarea și armonizarea corpului energetic). Fiecare primește patru sfere energetice (palme și tălpi); ele sunt "informate" de către ghizi în funcție de profilul energetic și psihoemoțional al fiecăruia. Se discută și se exersează tehnici de lucru cu energia și metode de purificare a corpului emoțional.

Iniţierile de la gradul 1 (coroborat cu practica ulterioară) determină deschiderea centrilor energetici din palme şi tălpi, facilitând autoenergizarea, autovindecarea, precum şi energizarea şi tratarea altor persoane.

Prin centrii energetici din tălpi se realizeaza conexiunea cu energiile specifice Geei, iar prin cei din palme se captează şi se emite energia universală.

Bioenergia reprezintă modularea energiei universale (numită şi Chi, Qi, Prana, Ki) în spectrul de energii specifice vieţii umane şi este transmisă la voinţa şi prin intermediul mâinilor celui care face tratamentul. Vor fi prezentate (si se vor exersa) tehnici de lucru cu energia universala.

Pauza de pranz: 30-40 minute

Durata cursului (Nivelul 1, Gradul 1) este de circa 7 ore. Se oferă suport de curs in format electronic- fișiere pdf.

 Pentru programări mă puteţi contacta la următoarea adresă:
gheorghevisu@gmail.com sau pe WhatsApp la numărul 0726671667.
 

Cursul se desfășoară online sau la sediul meu din Județul Hunedoara, sat Poiana Răchițelii.

Cost: 250 lei, se vor achita la înscriere într-un cont comunicat personal.

În CALITATE DE Învățător Zamolxian, eu Gheorghe Vișu, sunt chemat acum aici să vă însoțesc pe acest drum.